BAS Onder 21 - SVM O23 : 1-3

BAS Onder 21 1 - 3 (1 - 2) SVM O23
29-11-2011, 20:00 uur

SVM koelbloediger dan BAS

BAS onder 21 heeft vanavond geoefend tegen SVM onder 23, aangevuld met een enkele oudere speler die terugkwam van een blessure. Na een 1-2 (Mark) ruststand, won SVM met 1-3.

In de eerste helft hadden we het lastig. SVM reageerde op onze 1-4-4-2 opstelling door 1-3-4-3 te gaan spelen waardoor het erg vol werd op het middenveld zeker omdat we niet de hele breedte van het veld benutte. Ondanks dat we hier de slag op het middenveld verloren kwamen we toch op voorsprong door een goal van Mark vanuit een bijna onmogelijke hoek na een voorzet vanaf de achterlijn van Tom D.
De gelijkmaker viel na een, volgens sommige, onterecht gegeven vrije trap, die door Kevin niet klemvast gehouden kon worden. Spelers van SVM hielden hier al rekening mee, gezien de aanwijzingen van de kant, en reageerde veel sneller.
De 1-2 viel na een risicovol gegeven breedte pass in de achterhoede die onderschept werd. Ook nu schoten er diverse spelers van SVM als een duveltje uit een doosje en speelde de hierdoor ontstane overtal situatie geroutineerd uit.
In de tweede helft gingen we over in een 1-4-3-3 formatie. Dat dit de jeugd beter ligt bleek uit het getoonde spel. Zeker toen na ongeveer 20 minuten trainer Wout nog een paar wissels toepaste en we met Tom D, Mark S. en Rick A. op het middenveld kwamen te voetballen. De ene 100% kans volgde de andere op maar gescoord werd er niet. Wel door SVM. In de slotfase werd, in een van de spaarzame aanvallen van de gasten, een bewust gecreëerde buitenspelsituatie opgeheven door een verdediger aan de andere kant van het veld.

Wederom een nuttige oefenwedstrijd. Vooral het leeftijdsverschil was mogelijk het beslissende verschil. Door het spelen van dit soort wedstrijden kunnen onze talenten ervaring opdoen om zich zelf te verbeteren. Een volgende wedstrijd is nog niet afgesproken maar een vervolg komt er zeker in 2012.

Mark Schaap

BAS ONDER 21 - SVM O23: 1 - 3 (1 - 2)

18' doelpunt 1 - 0  Mark Schaap (Tom Drent)