ASV Dronten A1 4 - 3 (2 - 2) BAS Onder 21
1-11-2011, 19:30 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Eerste wedstrijd voor BAS "onder 21"

Voor het eerst in de historie heeft een team van BAS < 21 een wedstrijd afgewerkt. Met 14 spelers werd afgereisd naar Dronten.

Hoofdtrainer Wout Sleurink had voor een 1-4-4-2 opstelling gekozen om de aansluiting met BAS 1 en 2 te onderstrepen. Dit behoefte weinig uitleg in de kleedkamer. Zo was prima te zien wat de diverse spelers in hun mars hadden.

BAS <21 moest flink aan de bak. Het tempo dat asv Dronten A1 op de mat legde was bijzonder hoog. Voor menig speler was dit de eerste keer dat ze hiermee geconfronteerd werden. asv Dronten paste zich direct aan ons aan door de backs te laten knijpen op onze twee spitsen en de voorstopper door te schuiven op Luke. Opvallend was dat zij deze opstelling vast hielden bij balbezit waardoor hun opbouw problematisch verliep en ons plan van drukzetten niet goed kon worden uitgevoerd. Er ontstond een zeer druk middenveld, ook omdat wij, bij balbezit, niet altijd het veld goed breed hielden. Waar dat wel gebeurde, vooral bij Kay-Marnix, ontstonden goede mogelijkheden door de ruimte in de hoek van het veld.
Al in de 5e minuut scoorde Tom Drent een schitterende doelpunt. Hij zag de doelman van asv Dronten iets te ver voor zijn goal staan en schoot de bal in een mooie boog in het net.
asv Dronten kwam even later op gelijke hoogte door een vrije trap die in de muur van richting werd veranderd en onhoudbaar voor keeper Sander in zijn rechter hoek verdween. Nog geen twee minuten later stonden de talenten achter. Een hoekschop werd niet voldoende verwerkt en viel bij de tweede paal voor de voeten van een tegenstander die niet twijfelde en de 2-1 aantekende.
Kansen kwamen er wel voor BAS<21. In de 24e minuut resulteerde een prima aanval in de gelijkmaker door Jeroen. Ook Wouter kreeg nog een grote kans. Nadat Jeroen het eerst zelf probeerde gaf hij de door de doelman gekeerde inzet voor aan Wouter die met zijn hoofd net niet genoeg snelheid aan de bal kon meegeven om de keeper te verslaan.

In de tweede helft, met Kevin op doel en Rocco en Bas op de backs wilde we op de zelfde voet doorgaan. asv Dronten gaf echter veel meer druk waardoor we flink werden terug gedrongen en veel minder op de helft van de tegenstander konden voetballen. In de 61e minuut resulteerde dit in een voorsprong voor asv Dronten A1.
Niet veel later paste coach Wout onze opstelling aan en gingen we 1-4-3-3 spelen. Nog voor we goed en wel onze posities gevonden hadden leidde de omzetting wel tot een hoop verwarring bij asv Dronten. Hier konden we van profiteren door een schitterende aanval die door Jeroen met een passend slot werd bekroond. 3-3.
Hoewel we onder druk bleven staan konden we redelijk overeind blijven en leverde de druk van asv Dronten geen noemenswaardige kansen op. Ook onder druk probeerden we van achteruit op te bouwen. Helaas werd een te zachte terugspeelbal op keeper Kevin ons uiteindelijk fataal. Een van de attente aanvallers onderschepte die bal en kon de eindstand op 4-3 voor Dronten zetten.

Al met al een leerzame wedstrijd vooral door het hoge tempo van onze tegenstander. Met deze ervaring op zak kunnen de spelers zichzelf op de komende trainingen verder verbeteren.
Op 29 november komt er een vervolg aan deze wedstrijd tegen sv Marknesse<23. Er wordt thuis gespeeld om 20.00 uur.

Jeroen Tolhoek

Tom Drent

ASV DRONTEN A1 - BAS ONDER 21: 4 - 3 (2 - 2)

5' doelpunt 0 - 1  Tom Drent (-)
18' doelpunt 1 - 1
20' doelpunt 2 - 1
24' doelpunt 2 - 2  Jeroen Tolhoek (-)

61' doelpunt 3 - 2
71' doelpunt 3 - 3  Jeroen Tolhoek (-)